Vervolg macro’s

In de vorige blog hebben we het gehad over macro’s opnemen en uitvoeren. Uitvoeren van een macro kun je op verschillende manieren. Tijdens het opnemen kun je een sneltoets toekennen om de macro af te spelen. In onderstaand voorbeeld Ctrl-Shift-O.

macro via sneltoets uitvoeren

Je kunt ook via het tabblad Beeld op het lint naar Macro’s en dan Macro’s weergeven. Selecteer de gewenste macro en klik op Uitvoeren.

macro uitvoeren via lint

Je zou zelfs je macro aan de Werkbalk Snelle Toegang kunnen toevoegen. Dit heeft echter alleen zin als het een macro is die je vaak gebruikt.

macro toevoegen werkbalk snelle start

Via Macro’s weergeven kun je ook een macro verwijderen. Als je bekend bent met VBA, kun je hier ook de macro bewerken of hem stap-voor-stap laten uitvoeren om een fout op te sporen.

Ook belangrijk om nog even te vermelden: Als je een Excel-werkblad met een macro wilt opslaan, dan moet je hem opslaan als een xlsm-bestand. Bij het openen krijg je een waarschuwing van Excel:

Als je de macro’s wilt kunnen uitvoeren, moet je dus op inhoud inschakelen klikken.

Wees voorzichtig met macro’s van vreemden. Kwaadwillenden kunnen voor veel ellende zorgen door middel van macro’s, daarom staat deze optie standaard uit.

Dat was het weer. Tot de volgende blog!

Plaats een reactie