Snel aanvullen

Je bent IT-er bij een bedrijf met 250 medewerkers. Je krijgt van de baas de opdracht dat iedereen een nieuwe emailadres moet krijgen. Zij levert je een lijst aan met alle voor- en achternamen en zegt dat alle emailadressen volgens voornaam.achternaam@wiedoetmewat.nl aangemaakt moeten worden. Ga je één voor één handmatig deze adressen aanmaken of zou er een snellere manier zijn?

Als je de lijst digitaal krijgt aangeleverd kan Excel heel snel een lijst genereren van alle nieuw aan te maken emailadressen.

Nu eerst een eenvoudig lijstje ter verduidelijking. In onderstaand filmpje hebben we namen en nummers in kolom A en B. (Weer Formule 1, sorry, ik ben een fan :))In kolom C maken we hiervan een unieke combinatie door de eerste 3 letters van de naam uit kolom A en de cijfers uit kolom B samen te voegen.

Zoals je ziet vullen we alleen in cel C1 zelf in hoe we de opmaak willen. Excel is zo slim dat het zelf nu kan bepalen wat de bedoeling is voor de andere cellen in de lijst.

Op dezelfde manier kun je de lijst met emailadressen aanmaken. Geef in de eerste cel aan voornaam.achternaam@wiedoetmewat.nl en klik op snel aanvullen. Excel maakt nu de lijst verder af met emailadressen.

Dat was het weer voor deze week.

Tot de volgende blog!

Schoencadeaus (NL)Schoencadeaus (NL)

Plaats een reactie