Opmerking aan cel toevoegen

Soms kan het handig zijn om een korte toelichting of opmerking aan een cel toe te voegen. Dat kan door rechts te klikken op de gewenste cel en dan opmerking toevoegen te kiezen.

Zoals je misschien al zag, staat bij mij zelfs 2 keer opmerking toevoegen in het menu. De bovenste optie is een soort van chatfunctie. Zo kun je bv met collega’s overleggen. Deze optie bestaat alleen in Excel 365. De onderste is het gewone invoegen van een opmerking zoals hier bedoeld.

Als je eenmaal een opmerking in een cel hebt staan, krijg je er 2 extra opties bij, namelijk opmerking aanpassen en opmerkingen tonen/verbergen.

Als je meerder opmerkingen hebt toegevoegd aan je werkblad kun je via het tabblad controleren, opmerkingen en volgende naar de volgende opmerking springen.

Je zou zelfs een afbeelding in een opmerking toe kunnen voegen: Maak een opmerking aan zonder tekst in te voegen. Klik op opmerking bewerken. Klik daarna rechts op de rand en kies opmerking opmaken. Selecteer de tab kleuren en lijnen, bij de keuzelijst op kleur en dan opvuleffecten.

Dat was het weer voor deze week.

Tot de volgende blog!

Black FridayBlack Friday

Plaats een reactie