Groeperen

En was het gelukt met snel aanvullen uit de blog van vorige week? Er is heel veel mogelijk met dit handigheidje. Soms moet je alleen meer dan één voorbeeld ingeven om duidelijk te maken wat je wilt bereiken.

Deze week weer iets heel anders. We gaan groeperen.

Stel je hebt een maandelijks overzicht van bv inkomsten of bepaalde uitgaven. Dit hou je al 2 jaar bij en je wilt niet constant de waardes van elke maand zien. Meestal is het totaal per jaar, van de voorbije periodes, voldoende. Maar je wilt wel indien nodig de details nog kunnen bekijken. Je kunt dan de gegevens groeperen. Dit betekent dat je ze inklapbaar maakt. Ingeklapt zie je dan alleen een totaal, maar uitgeklapt alle afzonderlijke waardes. Dat gaan we in deze blog doen.

In onderstaand voorbeeld hebben we gegevens van 2 jaar, het voorgaande jaar en het lopende jaar. De gegevens van 2018 gaan we groeperen.

Selecteer de rijen die je wilt verbergen. In het tabblad gegevens onder overzicht staat groeperen. Het kan ook dat het bij jou meteen op het tabblad gegevens staat.

Je kunt ook kolommen groeperen, dat werkt hetzelfde. Wil je de groepering opheffen kan dat op hetzelfde tabblad. Bij mij dus onder overzicht, staat groep opheffen.

Dat was het weer voor deze week.

Tot de volgende blog!

SintSint

Plaats een reactie