Excel aanpassen

Je kunt Excel op vele fronten aanpassen aan je eigen wensen. Je doet dit via opties.

Ga naar bestand en dan helemaal onderin naar opties.

Op het tabblad algemeen kun je bv het standaard lettertype kiezen bij het openen van een nieuwe werkmap. Ook kun je hier aangeven of je het zwarte thema wilt gebruiken, of misschien liever een kleurrijk thema.

Op het tabblad formules, kun je aangeven of formules automatisch moeten berekenen of dat je dat liever handmatig doet. Bij heel veel data en formules kan het handig zijn deze op handmatig te zetten, anders besluit Excel om de zoveel tijd alles opnieuw te berekenen.

Bij Opslaan kun je aanpassen hoe en waar Excel bestanden opslaat, zoals het autoherstel bestand. In de huidige versies van Excel worden bestanden standaard naar de Cloud opgeslagen. Hier kun je ook aangeven dat je wilt dat bestanden lokaal worden opgeslagen.

Bij Geavanceerd staan nog een aantal opties die handig kunnen zijn. Zoals deze:

Bij de eerste kun je zelf bepalen óf en zo ja, welke kant op de cursor opschuift als je op Enter drukt. En de tweede zet zelf een decimaalteken in getallen. Als je hele reeksen bedragen moet invullen hoef je dus niet zelf telkens op de komma te drukken, dat doet Excel voor je. Als jij 1299 invult maakt Excel er dus zelf 12,99 van.

Verder kun je hier ook nog het Lint en de werkbalk snelle toegang aanpassen.

Dat was het weer voor deze week. Tot de volgende blog!

Baby Deals

Plaats een reactie