Een nieuwe smartphone onder de 300 euro

Ik ben op zoek naar een nieuwe mobiele telefoon. Een smartphone. Ik zoek iets betaalbaars, dus niet de nieuwste Apple van 1000 euro. Aangezien ik weinig bel, heb ik een heel goedkoop sim-only abonnement, dat voldoet voor mij prima. De telefoon koop ik dus los.

Waar ben ik naar op zoek? Een actueel toestel, van eind 2018 of begin 2019. Het moet zoals gezegd betaalbaar zijn en ik wil graag een Android toestel waar niet teveel merk-software aan toegevoegd is. Samsung e.d. grote merken voegen naar mijn mening te veel eigen (nutteloze) apps toe aan Android. Apps die je toch niet gebruikt. En als je ze wél wilt gebruiken kun je ze altijd nog zelf downloaden.

Op dit moment zijn er een aantal merken die aan deze wensen voldoen. Eén daarvan is Motorola met de MOTO toestellen. Huawei is een andere fabrikant die budget-telefoons levert, maar zij gebruiken een geheel aangepaste versie van Android. Hierdoor duurt het veel langer voor de update voor jou toestel beschikbaar is. Voor mij valt Huawei hierdoor af, alhoewel ze met de Huawei P Smart een goed toestel voor weinig geld afleveren.

Advertentie

De Moto G7 Plus van Motorola zou voor mij een logischer keuze zijn. Voor een kleine 300,- euro heb je deze aantrekkelijke smartphone in huis. Met een scherm van ruim 6 inch, ongeveer 50GB aan beschikbare opslagruimte, een vingerafdrukscanner op de achterkant en stereo-geluid.

Als ik op dit moment een nieuwe smartphone moest kopen zou ik deze kiezen. Een fijne, krachtige smartphone met een camera met optische beeldstabilisatie, die supersnel oplaadt. Enige minpuntje is het updatebeleid van Motorola. Beveiligingspatches laten vaak onnodig lang op zich wachten en de meeste toestellen ontvangen slechts één grote Android update.

Een andere optie die ik zou overwegen is de Nokia 5.1 die voor circa 130 euro te koop is.  Daarvoor krijg je een degelijk toestel: snel, lange accuduur en een goed scherm. De camera is wel van mindere kwaliteit en snelladen kan hij ook niet, maar voor 130 euro zal dat niet zo’n bezwaar zijn.

Plaats een reactie