Cellen opmaken

In deze blog gaan we cellen opmaken.

Hiervoor zijn behoorlijk wat mogelijkheden in Excel, we bespreken de meest gebruikte. In onderstaand voorbeeld zie je een lijstje met patiënten van een behandelcentrum. Je kunt direct zien dat de opmaak van het overzicht nogal wat te wensen overlaat. Zo zijn sommige cellen niet groot genoeg (klantnaam, behandeling), de laatste kolom bevat bedragen. In deze blog gaan we ditzelfde overzicht netter en leesbaarder maken.

overzicht zonder opmaak

Om te beginnen maken we de koptekst vetgedrukt en ietsjes groter. Daarna maken we de kolommen op maat. En tenslotte maken we van de getallen in de laatste kolom bedragen. In onderstaand filmpje laat ik verschillende manieren zien om de opmaak aan te passen. Tevens kun je hier randen om cellen maken of andere kleuren voor zowel tekst als opvulling kiezen. Voor het aanpassen van de breedte van de kolommen selecteer ik het hele werkblad, maar je kunt ook alleen de gewenste kolommen selecteren.

Nu gaan we nog de laatste kolom aanpassen om hier bedragen van te maken. Ook dit kan weer op verschillende manieren. Zoals je kunt zien in het volgende filmpje. (Via het lint of binnen de selectie rechts-klikken voor het snelmenu)

Meer of minder decimalen, ander valutateken je kunt het hier allemaal aanpassen.

Dat was het weer voor deze keer.

Tot de volgende blog!

Bol 10-DaagseBol 10-Daagse

Plaats een reactie