Apple of Android?

Kiezen jullie Apple smartphones of Android?

Persoonlijk ga ik voor Android. Ik heb wel een iPhone 5 liggen, maar die bevalt niet. Misschien omdat ik al jaren en jaren Android heb gebruikt. Misschien omdat ik alleen die iPhone heb en dus niet ook een iPad, AppleTV of iTunes. Ik kan niet wennen aan het dichtgetimmerde van Apple. Niks werkt zoals ik gewend ben. Printen kan alleen via Airdrop, casten alleen naar AppleTV. Veel apps die ik op de Android wel kan installeren werken niet op de iPhone. Filmpjes en foto’s delen met Android werkt ook al anders. Ik kan er gewoon niet aan wennen.

Het fijne van Apple is dan weer wél dat die oude iPhone 5 van mij nog steeds op de nieuwste software-versie draait. Dat is dan weer wel fijn, daar kan Android weer iets van leren. Vaak geldt dat toestellen van 2 jaar oud al geen Android updates meer ontvangen. Dit brengt dan weer veiligheidsrisico’s met zich mee. Dat zou dus betekenen dat je je toestel elke 2 a 3 jaar moet vervangen. Nou doen de meesten van jullie dat waarschijnlijk toch wel, maar de oudere generatie wil daar niet zo gauw aan. En dat snap ik ook wel. Elke keer een nieuw toestel, waar je dan weer opnieuw aan moet wennen. Vaak zijn ze net gewend aan hun oude toestelletje.

Mijn vraag aan jullie is dus, kiezen jullie Android of Apple en waarom?

Tot de volgende blog!

Mobile & Tablets

Plaats een reactie