Activity Trackers

Laten we het eens hebben over activity trackers. Er is zó veel te krijgen op dit moment. Ik heb zelf de Fitbit Charge 2. Mooi ding, doet wat hij moet doen: hartslagmeter, stappenteller, slaapanalyse, enz. Synchroniseren met de smartphone gaat over het algemeen probleemloos, mits hij gekoppeld is aan slechts één telefoon. Ik vind hem echter duur en de app van Fitbit communiceert niet met veel andere apps. Samsung Health en Apple Health in ieder geval niet en Google Health volgens mij ook niet. We hebben een digitale weegschaal van Medisana, die kun je ook niet koppelen (maar dat kan deze alleen met andere Medisana producten) en de Fatsecrets app om je voeding bij te houden ook niet (deze haalt wel de stappen op uit de Fitbit app, maar niet gewicht etc.). In de app van Fitbit zelf kun je je gewicht bijhouden en ook je voeding, maar dan wel met behulp van een Duitse database met producten.

Dit houdt dus in dat je keer op keer dezelfde gegevens in aan het voeren bent of je informatie uit tig verschillende apps bij elkaar moet rapen. Ik zelf gebruik ook nog de basicfit app en ook die communiceert niet met de Fitbit. Voor de nieuwste Fitbit charge 3 betaal je makkelijk 150 euro. Verwacht je daarvoor niet meer integratie? Probleem met veel goedkope activity trackers is dat de apps waardeloos zijn. Dat kan ik van de Fitbit app niet zeggen. Hij doet gewoon keurig wat hij moet doen. Je kunt eten, drinken (water) en gewicht bijhouden, je activiteiten worden vaak vanzelf herkend en gelogd, traplopen, rennen, fietsen etc. Bovendien is het erg moeilijk om te achterhalen welke app er gebruikt wordt door die goedkope trackers, want meestal staat het er niet bij op het doosje of op de website.

Dus, deze keer geen advies maar een vraag: Gebruiken jullie activity trackers en zo ja welke en waarom? Ik ben benieuwd naar jullie meningen.

Activity Trackers bij Bol.com

Plaats een reactie